Site icon הללויה

מתכון לפוקצ’ה ביתית

הכנות לשבת בהללויה

מתכונים


מתכון לפוקצ’ה ביתית


רוצים לדעת מה מברכים על לחמים?! לחצו כאן

מאת: עידית ביטון

הקיץ נותן סימנים קלים של התרופפות אך עדיין אנחנו כמהים למנות קלילות ומפנקות שילוו סלטים רעננים וכוסות משקה צוננות. בימים אלו אין כמו מאפה קליל וזריז הכנה כמו פוקצ’ה ביתית שהופכת לארוחה בפני עצמה אם רק יודעים מה להוסיף לה. עידית ביטון, שכבר מזמן הפכה לשפית הבית של הללויה מספרת לנו איך מכינים ארוחה מפנקת לכל המשפחה בעזרת קילו אחד של קמח שמרים…



קטגורית הכנה

אפיה

זמן משוער

60 ד’

כמות מנות

3-4 יחידות

דרגת קושי

2 (1-5)


חומרים להכנת הבצק:


1 קילו קמח שמרים

מעט מלח

2 כפות סוכר

3 כפות מים

שליש כוס שמן

חומרים לתוספות:


שמן זית

מלח גס

זעתר

פטריות מטוגנות

בצל מוקפץ

ירקות מוקפצים

ציוד וכלים דרושים:


קערה לערבוב הבצק

מערוך

מחבת

תנור


אופן ההכנה:


  1. מערבבים את כל חומרי הבצק יחד חוץ מהשמן
  2. כאשר יש לנו תערובת אחידה מוסיפים את השמן
  3. לשים ומניחים לתפוח עד שמכפיל נפח
  4. לשים שוב ומוציאים את האוויר
  5. מחלקים לשלושה או ארבעה כדורים שווים
  6. לוקחים כל כדור בנפרד ומותחים ביד או מרדדים עם מערוך לאורך של לחמניה
  7. טובעים ארבע גומות לאורך עם האצבע
  8. מורחים בשמן זית
  9. מפזרים מעט זעתר ומלח גס
  10. אפשרי ומומלץ להוסיף ירקות מוקפצים מעל
  11. משאירים לתפיחה נוספת כ-20 דקות
  12. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כחצי שעה עד שמשחים

חשוב לזכור:


1. אפשר לשחק עם הירקות מעל ולטגן כל ירק כמעט: בצל, שום, פלפל, פטריות, עגבניות, קישואים, חצילים ועוד ועוד

2. לתת לפוקצ’ה להצטנן מעט ולאכול לפני שהכל נחטף 🙂

בהצלחה!

Exit mobile version