מתכונים
מתכון בשר מספר 5
רוצים לדעת מה מברכים על בשר?! לחצו כאן
מאת: סיגל אזולאי
בשר עסיסי, ריחות של אלול בפתח, סתיו אולי מגיע, יש חשק למרק פתאום ומנה עסיסית של בשר. סיגל אזולאי חלקה איתנו מנה מנצחת ופשוטה להכנה של בשר #5. תהנו


קטגורית הכנה
בישול

זמן משוער
3 שעות

כמות מנות
8 מנות

דרגת קושי
2 (1-5)
חומרים :
גוש בשר מספר 5
4 בצלים
שיני שום
מים
פלפל שחור
מלח
א. מרק עוף
פפריקה אדומה
או א. מרק בצל
כף כוזברה קצוצה
ציוד וכלים דרושים:
סיר לבישול
סיר שטוח או סוטאז
אופן הכנה:
- שולקים בסיר רגיל או בסיר לחץ את גוש הבשר כאשר הוא מכוסה במים
- מוסיפים למים שיני שום ובצל קלוף וחתוך
- נותנים להתקרר, עדיף לילה לפני הבישול הסופי
- למחרת פורסים לפרוסות בעובי סנטימטר
- מטגנים בסיר שטוח או סוטאז הרבה בצל 2-3 (אפשר גם פטריות פרוסות או שלמות)
- מסדרים את פרוסות הבשר על הבצלים
- לוקחים את המים ששלקנו בהם את הבשר מסננים אותם וזה המים שמוסיפים לבשר כדי להמשיך את הבישול
- מוסיפים תבלינים באחת משתי האופציות הבאות
- פלפל שחור קצת מלח וטיפה א. מרק עוף ופפריקה אדומה
- או כף של אבקת מרק בצל
10. מבשלים עוד כ-40 דקות עד שהבשר נהיה רך
ואז לקראת סיום הבישול מוסיפים כף כוזברה קצוצה.
בתיאבון!

