יום שלישי, ט”ו ניסן התשפ”ד
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכונים


מתכון לקובנה ביתי


רוצים לדעת מה מברכים על קובנה?! לחצו כאן

מאת: תהילה תעשי

לא צריך להיות תימני בשביל לאהוב קובנה…לא צריך להיות תימני בשביל לאכול קובנה…לאחרונה יצא חוק חדש הקובע חד משמעית שלא צריך להיות תימני אפילו בשביל להכין קובנה!!! קבלו מתכון קל ופשוט בעזרתו תוכל כל פולניה ממוצעת להכין קובנה כאילו יצא מצנעא הרחוקה. את המתכון שלחה לנו תהילה שהיא עצמה מרוקאית מעורבת עם נגיעות אשכנזיות וכל הקיבוץ גלויות המרשים הזה מבטיח לנו תוצאות טעימות להפליא. תהנו!



קטגורית הכנה

אפיה

זמן משוער

60 ד’

כמות מנות

1 קובנה

דרגת קושי

3 (1-5)


חומרים להכנת הבצק:


1 ק”ג קמח

3 כפות סוכר

1 כפית מלח

חצי כפית א. אפיה

כף ורבע שמרים

3.5 כוסות מים

חבילת מרגרינה

ציוד וכלים דרושים:


קערת ערבוב לבצק

סיר קובנה

סיר להמסת המרגרינה

תנור


אופן הכנת הבצק:


 

  1. שמים בקערה את המלח, מערבבים עם הקמח
  2. מוסיפים את השמרים בגומה ומכסים
  3. מוסיפים את שאר חומרי הבצק ולשים היטב מספר פעמים
  4. מניחים להתפחה
  5. ממיסים את המרגרינה בסיר קטן
  6. פותחים את הבצק ומורחים היטב במרגרינה המומסת
  7. מורחים את סיר הקובנה במעט מרגרינה ומניחים את הבצק בפנים
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30-40 דקות

טיפים:


1. ניתן להוסיף לעיסת הבצק מעט קצח

להשחמה יפה של הקובנה יש להשאיר את הסיר בתנור אחרי גמר האפיה

בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ההרשמה התבצעה וצוות הללויה ירשום את האותיות בספר עבור החיילים הגיבורים שלנו. יחד ננצח.

שימו לב!

כדי לכתוב ספר תורה וכדי להמשיך ולעמול אנו זקוקים לעזרתכם

השקיעו מספר דקות והוסיפו זכויות לעם ישראל