מתכונים
מתכון למוקפץ בשרי
רוצים לדעת מה מברכים על מוקפץ?! לחצו כאן
מאת: עידית ביטון.
מוקפץ נודלס ירקות ועוף. ירקות אטריות ובקר. נודלס צמחוני. ירקות עם הודו וגזר…לא משנה באיזה סדר תערבבו את זה, עם התיבול הנכון זה תמיד יצא טעים! קבלו את המתכון המנצח של עידית ביטון לשילוב המושלם בין בקר, ירקות ואטריות עם תיבול שהולך להפוך לכם את הקערה על פיה!!! כשהיא ריקה, כי זה טעים בטירוף…
קטגורית הכנה
בישול
זמן משוער
3 שעות
כמות מנות
6 מנות
דרגת קושי
3 (1-5)
חומרים להכנת הבשר:
גוש חזה בקר מספר 3
מים
1 שורש סלרי
חצי ראש שום
חומרים להכנת הרוטב:
4 בצל קצוץ
1 גמבה אדומה ברצועות
1גמבה צהובה ברצועות
4 גזר רצועות
פטריות מקופסא
4 כפות רוטב טריאקי
2 כפות סילאן
1 כף חומץ
2 כפות סויה
1 כוס ציר בקר מהמים בהם בושל הבשר
מלח
ציוד וכלים דרושים:
סיר לבישול הבשר
סיר לבישול הירקות
סיר לבישול הנודלס
אופן הכנת המוקפץ:
- לוקחים את גוש הבשר, אוטמים אותו היטב מכל הכיוונים (בטיגון קל) ומכניסים לסיר מים לכיסוי.
- מבשלים כשלוש שעות כאשר במים יש גם ראש סלרי קלוף ושיני שום קלופות מחצי ראש שום.
- נותנים להתקרר וכשאפשר, חותכים את הגוש לפרוסות דקות. שומרים את המים.
- בסיר נוסף מקפיצים בצל עד להשחמה קלה, מוסיפים גמבות, גזר, פטריות, מערבבים היטב.
- כאשר כל הירקות הוקפצו – מתבלים עם הטריאקי, סילאן, חומץ, סויה, ציר בקר, ומלח להדגשת הטעמים.
- בסיר נוסף מבשלים חבילת נודלס לפי ההוראות שעל האריזה.
- כאשר הנודלס מוכנות ומסוננות מוסיפים אותן לסיר הירקות, על הכל מניחים את פיסות הבשר ומערבבים.
- מגישים לצלחת ונדהמים כמה מהר זה נעלם…
תהנו!!!