יום שלישי, ח’ ניסן התשפ”ד
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכונים


מתכון לשטרודל תפוחים


רוצים לדעת מה מברכים על שטרודל?! לחצו כאן

מאת: עידית ביטון

“שטרודל תפוחים חם בבקשה, עם כדור גלידת וניל ליד”…ההזמנה הזו לא חייבת להישאר בגדר פינוק השמור ליציאה לבית קפה. במתכון קצר וטעים במיוחד שחלקה עימנו עידית ביטון, אתם תוכלו להגיש, כבר השבת, מנת פינוק מרעננת ועשירה בטעמים. שילוב של מתוק-חמוץ, חם-קר, עונג שבת אמיתי מחכה לכם במרחק 5 דקות השקעה! 



קטגורית הכנה

אפיה

זמן משוער

30 ד’

כמות מנות

8 יח’

דרגת קושי

2 (1-5)


חומרים להכנת הבצק:


חצי חבילת בצק עלים

לגימור:

ביצה

כף מים

שקית אבקת סוכר

חומרים להכנת המילוי:


2 תפוחי עץ מזן סמיט מקולפים וחתוכים לקוביות

1 כף קמח

2 כפות סוכר

שליש כפית קינמון

2 כפות צימוקים בהירים

2 כפות אגוזי מלך קצוצים

ציוד וכלים דרושים:


מערוך

קערה לערבוב המילוי

תנור


אופן ההכנה:


 

הכנת המילוי:

  1. מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי יחד: תפוחים, קמח, סוכר, קינמון, צימוקים ואגוזי מלך
  2. מרדדים את הבצק לשכבה דקה (אך לא דקה מדי)
  3. מניחים פס של המילוי לאורך שולי הבצק 
  4. מכסים את המילוי בבצק ומצמידים בצדדים כך שנוצר לנו צינור השטרודל
  5. מורחים ביצה עם כף מים על הבצק
  6. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 30-40 דקות
  7. כאשר מוכן מוציאים ומפזרים מעט אבקת סוכר מלמעלה

חשוב לזכור:


1. את השטרודל הכי כייף וטעים לאכול כשהוא חם! אפשר להשאיר על הפלטה עד לסיום הסעודה.
2. הוספת כדור גלידת וניל לצד הפרוסה מהווה השלמה מעולה של המרקם והטעמים! מומלץ בחום!

בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ההרשמה התבצעה וצוות הללויה ירשום את האותיות בספר עבור החיילים הגיבורים שלנו. יחד ננצח.

שימו לב!

כדי לכתוב ספר תורה וכדי להמשיך ולעמול אנו זקוקים לעזרתכם

השקיעו מספר דקות והוסיפו זכויות לעם ישראל