יום חמישי, ח’ תשרי התשפ”ה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכונים


מתכון לדג מרוקאי עם גרגירי חומוס


רוצים לדעת מה מברכים על דג?! לחצו כאן

מאת: סיגל אזולאי

כבר מהתמונה אתם יכולים להתחיל להפעיל את הדמיון שלכם ואת בלוטות הטעם במקביל ולהבין איזו מנה עשירה בטעם ובצבע עומדת לפנינו. אין שבת ללא דג, ואם אתם לא מחובבי הגפילטע-פיש (וגם אם כן), הרי שדג עסיסי בתיבול מרוקאי לכבוד השבת – עושה לנו את כל השבת כולה למשודרגת מבחינה קולינרית ורוחנית כאחד! קבלו מתכון מעלף של סיגל אזולאי לדג עם רוטב גרגירי חומוס.



קטגורית הכנה

בישול

זמן משוער

60 ד’

כמות מנות

8 מנות

דרגת קושי

4 (1-5)


חומרים להכנת הדג בסיר:


8 מנות דג (סלמון, טונה, אמנון)

מעט מלח

מיץ מלימון אחד

400 ג’ חומוס

4 פלפלים יבשים חריפים או מתוקים

1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות עבות

1 פלפל חריף חתוך לשניים

1 ראש שום שלם מופרד לשיניים קלופות

1 חבילת כוסברה קצוצה (להשאיר חופן בצד)

חומרים להכנת הרוטב:


1 שן שום קצוצה

חופן כוסברה קצוצה (מה שהשארנו בצד מהסיר)

1-2 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה או חריפה

רבע כף אבקת מרק עוף

חצי או שלושת רבעי כוס שמן (לטונה 1.5 כוסות שמן)

ציוד וכלים דרושים:


קערה להשריית החומוס

סיר בישול רחב ונמוך (סוטאז’)

קערה לערבוב הרוטב

 


אופן הכנת הסיר:


  1. ממליחים קלות את מנות הדג וסוחטים מעליהן מיץ לימון עד שהריח ה”דגי” נעלם. מניחים בצד.
  2. את גרגירי החומוס בוררים ומשרים לילה שלם בקערה.
  3. למחרת מסננים את החומוס ממי ההשריה ומבשלים בסיר עם מים עד שהחומוס חצי מבושל.
  4. מניחים בסיר את הפלפלים היבשים, את רצועות הגמבה, את הפלפל החריף ואת שיני השום.
  5. מעליהם שמים את גרגירי החומוס החצי מבושלים. 
  6. מכסים הכל בכוסברה קצוצה ועוברים להכנת הרוטב.

אופן הכנת הרוטב:

  1. בקערה נפרדת שמים את שן השום הקצוצה
  2. מוסיפים את חופן הכוסברה הקצוצה שהשארנו בצד
  3. מוסיפים את הפפריקה, אבקת המרק, שמן
  4. מערבבים הכל היטב. 

אופן בישול הדג בסיר:

  1. טובלים כל חתיכה של דג בבלילה של הרוטב
  2. מסדרים את כל החתיכות בסיר שהכנו מראש
  3. את שאריות הרוטב יוצקים מעל הדגים
  4. מניחים במקרר לכמה שעות לספיגת טעמים
  5. מוסיפים מים עד לגובה חצי סיר ומבשלים כ-20 דקות


טיפים:

* להשרייה של גרגירי החומוס כדאי להוסיף קצת אבקת אפייה – זה מזרז ומשפר את התהליך.

*ניתן לבחור כמעט כל דג למנה זו. סלמון לא דורש המלחה. טונה דורשת יותר שמן כי זה דג יבש יותר.

*את הסיר המוכן עם הירקות, הדגים והרוטב מומלץ מאוד לשים במקרר ללילה שלם לספיגת הטעמים.

*במקום חומוס ניתן להוסיף פולים טריים או קפואים, אפשר להוסיף לירקות שבסיר פרוסות עבות של בטטה, תפו”א וגזר ליצירת תבשיל עשיר המהווה ארוחה בפני עצמו.

 

לבריאות!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ההרשמה התבצעה וצוות הללויה ירשום את האותיות בספר עבור החיילים הגיבורים שלנו. יחד ננצח.

שימו לב!

כדי לכתוב ספר תורה וכדי להמשיך ולעמול אנו זקוקים לעזרתכם

השקיעו מספר דקות והוסיפו זכויות לעם ישראל