יום שישי, י”ט אדר ב’ התשפ”ד
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכונים


כרוב ממולא ברוטב חמוציות


רוצים לדעת מה מברכים על כרוב?! לחצו כאן

מאת: עידית חורב

כרוב ממולא נתפס לעיתים כמשימה בלתי אפשרית השמורה למסעדות מזרחיות או אמהות וותיקות בתחום. עידית חורב משתפת אותנו במתכון אליפות בו הכרוב הממולא הופך לקל ופשוט להכנה מחד ומאידך – זו הולכת להיות גולת הכותרת של סעודת השבת. הכרוב הזה נפלא גם בתור תוספת וגם בתור מנה עיקרית, הוא מעולה כשהוא חם, והוא מלא בטעמים אחרי יום במקרר. איך שלא תסתכלו עליו, הכרוב הזה מלא וממולא בהפתעות. תהנו!



קטגורית הכנה

בישול

זמן משוער

60 ד’

כמות מנות

40 יח’

דרגת קושי

3 (1-5)


חומרים להכנת המילוי:


1 כרוב בינוני

מעט שמן

1 בצל קצוץ

1 עגבניה קלופה קצוצה

1 כרפס קצוץ

2 כוסות אורז

חצי כפית סודה לשתייה 

חצי כף רסק עגבניות

רבע כוס חמוציות מיובשות

מלח, פלפל, אבקת מרק עוף

חומרים להכנת הרוטב:


1 כוס שמן זית

2 שיני שום חתוכות

מלח ופלפל

חצי לימון

מים

2 כפות חמוציות מיובשות

ציוד וכלים דרושים:


סיר בישול

סיר לאורז

מיקרו או מקפיא

צלחת להידוק הכרוב


אופן הכנת הכרוב והמילוי:


הכרוב

על מנת להפריד את העלים בקלות עומדות לפניכם שתי אפשרויות:

  1. לחובבי הגלים הרדיואקטיביים – יש להניח את הכרוב ל-2-3 דקות במיקרוגל עד שיתרכך
  2. לאוהבי הקרח – להקפיא את הכרוב במשך לילה במקרר עד שיתקשה וכך ניתן להפריד את העלים בקלות ולבדוק אותם

האורז והרוטב:

  1. את האורז בוררים ושוטפים היטב ומניחים בסיר מכוסה במים רותחים למשך חצי שעה. 
  2. מחממים מעט שמן בסיר, מטגנים את הבצל, מוסיפים את העגבניה ואת הכרפס הקצוץ ונותנים לכל התערובת להתחמם.
  3. מתבלים עם מלח ופלפל לפי הטעם, קצת אבקת מרק עוף 
  4. כאשר כל העיסה מעורבבת היטב מוסיפים חצי כף רסק עגבניות ואת החמוציות. 
  5. שוטפים את האורז מהמים החמים ומוסיפים אותו לתערובת הירקות הקצוצים ומוסיפים חצי כפית סודה לשתיה
  6. מערבבים הכל היטב כדי שכל המרכיבים “יתחברו” 

מילוי ובישול הכרוב:

  1. פותחים עלה, מניחים בתוכו כף גדושה של תערובת האורז ומקפלים כמו עטיפה מכל הצדדים.
  2. בסיר הבישול שמים שמן בכמות נדיבה ושן שום פרוס.
  3. כאשר השמן חם מניחים עליו עטיפות כרוב בצפיפות ומעליהן שוב קצת שמן ופרוסות שום.
  4. מכסים במים ומוסיפים קצת מלח ופלפל לפי הטעם אפשר עוד קצת אבקת מרק עוף.
  5. סוחטים מעל הכל חצי לימון ומשאירים להתבשל במשך חצי שעה על אש נמוכה.
  6. כאשר הכרוב מתחיל ממש להתרכך מוסיפים את החמוציות מלמעלה כדי שיתרככו גם הן.

טיפים:


1.  אם מניחים את הכרוב במיקרוגל, יש להניח את גזע הכרוב כלפי מטה.
2. אם עטיפות הכרוב נפתחות בסיר הבישול, ניתן לכסות אותן בצלחת להידוק.
3. את עלי הכרוב הגדולים, החיצוניים, ניתן לחלק לשתיים.

בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ההרשמה התבצעה וצוות הללויה ירשום את האותיות בספר עבור החיילים הגיבורים שלנו. יחד ננצח.

שימו לב!

כדי לכתוב ספר תורה וכדי להמשיך ולעמול אנו זקוקים לעזרתכם

השקיעו מספר דקות והוסיפו זכויות לעם ישראל