יום שישי, י”א ניסן התשפ”ד
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכונים


מתכון פחזניות ממולאות בקצפת


רוצים לדעת מה מברכים על פחזניה?! לחצו כאן

מאת: עידית חורב.

פחזניות. נגיסה של תענוג צרוף. הבצק הקליל, הקצפת האוורירית, הדילמה הנצחית ממה להתחיל ואת מה להשאיר לסוף… כל אלו חוברים יחד לאחת מפסגת השאיפות של כל קונדיטור מתחיל (או קונדיטורית) וכל אשה (או איש) הרוצים להרשים במנה אחרונה חלומית ומפנקת במיוחד. קבלו את המתכון הביתי של עידית חורב לפחזניות המושלמות. 



קטגורית הכנה

אפיה

זמן משוער

60 ד’

כמות מנות

30 יח’

דרגת קושי

3 (1-5)


חומרים להכנת הבצק:


3 כוסות מים

1 כוס שמן

מעט מלח

חצי כף סוכר

3 כוסות קמח

9 ביצים

חומרים להכנת המילוי:


1 קצפת ריצ’ פרווה או חלבית

2 כפות אינסטנג פודינג 

1 שקית סוכר וניל

ציוד וכלים דרושים:


סיר לבישול הבצק

קערה לביצים

קערה לקצפת

 מרית

תנור


אופן הכנת הבצק והמילוי:


יש לבשל את המים + השמן סוכר והמלח , להביא לרתיחה. בגמר הרתיחה יש להוריד את הסיר מעל האש ובפעם אחת לשפוך את 3 כוסות הקמח לנוזלים הרותחים. עכשיו צריך לבחוש היטב בכף עץ עד שכל הנוזלים נספגים בקמח ולהשאיר את הבצק להתקרר באוויר (לא במקרר).

לאחר שהבצק קר כולו יש להבליע ביצה אחר ביצה בתוך הבצק (יש אפשרות להיעזר במערבל באופן איטי) . אני משתמשת בכף העץ או ביד.

לאחר הבלעת כל כמות הביצים {לכל כוס מים 3 ביצים} מכניסים את התכולה לשקית הזילוף וזולפים כל פחזניה בגודל בנוני {זכרו הבלילה מתנפחת מאוד באפיה וגדלה}. שומרים על מרחק בין פחזניה אחת לשניה על מנת שלא ידבקו ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20דק’-חצי שעה {תלוי בתנור}

חשוב! לא פותחים את התנור {פתיחת התנור מכניסה אוויר וגורמות לפחזניות לצנוח}.
כשהצבע של הפחזניה מזהיב יש להוציא מהתנור , להניח בצד לקירור.

בזמן שהפחזניות בתנור מקצפים את הקצפת מוספים אינסטנט פודינג וכן את הסוכר וניל ומקציפים, עד לקבל קצפת אחידה ומוצקה.
ואז… פותחים כל פחזניה בקצה מעט וזולפים את הקצפת פנימה. 

בתיאבון !

אפשרות לציפוי שוקולד:


לחמם סיר עם מים ובתוך הסיר עם המים יש להכניס סיר נוסף. לתוך הסיר הנוסף נכניס שוקולד מריר או חלבי, 4 כפות מים ומעט שמן ונבחש עד לקבלת מרקם אחיד. 

טובלים כל פחזניה בשוקולד ומכנסים להקפאה.
יש להוציא שעה או חצי שעה תלוי בעונות השנה לפני ההגשה. (הפחזניה נשמרת בהקפאה לאורך זמן ממושך.)

חשוב לזכור:


1.  יש להבליע כל ביצה בבצק לחוד
2. יש לקרר את הבצק
3. אין לפתוח את התנור במהלך האפייה
4. לפני ההגשה יש לשים את הפחזניות בהקפאה זה מסייע להם להתייצב.
5. הפחזניה יכולה לבוא כמנה מלוחה – מנה ראשונה: עם פרגיות או חתיכות כבד… {יש להפחית מהסוכר בבצק} ניתן להוסיף רוטב פטריות.

בהצלחה!

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ההרשמה התבצעה וצוות הללויה ירשום את האותיות בספר עבור החיילים הגיבורים שלנו. יחד ננצח.

שימו לב!

כדי לכתוב ספר תורה וכדי להמשיך ולעמול אנו זקוקים לעזרתכם

השקיעו מספר דקות והוסיפו זכויות לעם ישראל